Over ons

Chez Ba'Nus Blankenberge
Bed & Breakfast

Vanwaar de naam Chez Ba'Nus?
Banus was de roepnaam van onze pa Urbain. 25 jaar heeft hij samen met ma Gaby een volkscafé "De Snelle Vlucht" uitgebaat in een kleine Limburgse gemeente, Kwaadmechelen genaamd.

Ikzelf had nog een tijdje de stamcafé overgenomen, maar ik wist toen al dat mijn dada meer is om mensen te verzorgen met lekker eten. Ook in het creëren van een plaats waar het gezellig en goed vertoeven is. En dit kon ik spijtig genoeg niet kwijt in een café. Doch liet ik toen al regelmatig mijn kunsten los op de binnen –en buitenkant van het café’tje. Verschillende keren per jaar werd de zaak omgetoverd naar de feestelijkheden van de tijd. Kerstmis, Halloween, Pasen, Carnaval…steeds waren de klanten benieuwd wat ik er nu weer van gemaakt had. En vaak stapten ze binnen met open mond.

En deze dingen wil ik nu ook verwezenlijken in onze B&B. Het eerste jaar heb ik daar nog geen tijd kunnen in steken omdat er andere dingen die belangrijker waren. Maar nu dat de B&B op cruisesnelheid komt, kan ik daar wel weer de tijd voor vrij maken.

Blankenberge hadden we gekozen omdat Papa Banus in september 2017 is overleden na een zware medische strijd die een half jaar geduurd heeft. En papa was verliefd op de Belgische Kust. Daarom zijn we toen een pand gaan zoeken aan het zee’tje.

De eerste keer was nu met Kerstmis. Gelukkig was mijn echtgenoot er om me wat te temperen in al mijn plannen. Ik zou anders onze eigen B&B nog niet meer herkennen als ik er klaar mee was, haha.

Kris en Orry

Welkom in de mooiste kuststad van Vlaanderen, welkom in Blankenberge.

Lekker uitwaaien aan de kust? Enkele dagen er tussen uit? Nood aan een deugddoende vakantie? Welkom bij Chez Ba'Nus Bed and Breakfast in Blankenberge.

Het is tijd om uw batterijen op te laden. Kom genieten van de gezelligste plekjes en schitterende omgeving welke Blankenberge u te bieden heeft. Bezoek de imposante pier of kom op adem terwijl u het uitzicht bewonderd vanop één van de staketsels.

De heerlijke sfeer van de meest populaire badplaats van België opsnuiven, dat doe je op de Paravang.

Het is altijd een geweldige ervaring om tot rust te komen en te genieten van de Blankenbergse sfeer. Bezoek zeker ook de haven, bekijk de mooie boten en waan u even de kapitein. Het prachtige natuurdomein en de rust die u zal vinden in Bed and Breakfast Chez Ba'nus maken een nieuw mens van u. Altijd al op vakantie willen gaan met uw hond? Bij ons zijn honden welkom. Honden kleiner dan 40cm mogen zelfs logeren op de kamer.

Je vervelen? Wij garanderen het tegendeel!